Introduction

Established by American Henry Lee Norris in Scotland in 1856 Hunter Boots designs and manufacturing the most famous wellies in the world. This iconic company has a global presence that is instantly recognised across the world for its strong logo and bold primary colours of black, white and red.

Working in association with the Hunter business partners was invaluable. Our design and a timely delivery to this pioneering company’s requirement, successfully affirms its brand identity in an environment where both staff and visitors can enjoy the experience.

The Brief

When Black Elephant met with the Hunter management team it became very apparent that the business had outgrown its current premises and urgently required a new London base that would enhance the Hunter brand, and enable their plans for further expansion.

A short-list of building options was determined through a series of test fits and due diligence surveys. Connaught Place in West London was identified as offering the perfect site for this company’s Headquarters.

The Vision

The Creative Director of Hunter had a clear vision of how the space had to connect the brand with the rural environment, the great outdoors and British weather. The space needed to reflect the culture and ethos of one of the world’s most successful high-end retail brands whilst enabling them to showcase each season’s footwear and original iconic products.

The retailer’s corporate colours were intrinsic to the design, whilst its modern interior had to pay homage to the company’s rich heritage.

The Design

Arriving at the main entrance from the glass block bridge
Arriving at the main entrance from the glass block bridge

The interior office space at 17 Connaught Place in London’s West End now provides Hunter with three floors of workspace with a garden floor and outside terrace, a glass bridge into the reception area, and a first floor that provides a conference room and executive offices.

Walking across the glass block bridge suspended above the building’s terraced garden, the visitor arrives at the company’s reception and waiting area where the creation of a contemporary glade brings soft light gently through to the open spaces below.

The unadorned walls and ceiling are covered in soft washed oak slats creating a ‘woodland entrance’ as does the ‘Meet and Greet’ reception desk. Engineered oak flooring, timber seating and shafts of soft light penetrate through the ceiling slats that conceal the existing lighting pan.

Red barn style doors reinforce the rural theme
Red barn style doors reinforce the rural theme

Moving away from the main entrance barn style metal doors proudly display the Hunter logo. Beyond the large sliding doors, the company’s merchandising and new products are promoted to V.I.P guests, with products showcased for future events such as Coachella, Mighty Hoopla, and festivals such as Glastonbury.

Grey walls feature in the open plan office area
Grey walls feature in the open plan office area

The strong primary red is balanced throughout with white painted walls and ceilings interspersed with grey washable feature walls that provide rewritable surfaces for collaboration and brainstorming meetings.

Open plan spaces retained to each floor with glass partitioned offices allows light to flood the space, and the all-important design studio sited on the Garden floor features generous storage and a layout / collaboration meeting area.

The organisation’s corporate colours unite the space through a mix of white desks, black mesh chairs, and red feature designer chairs that keep the scheme vibrant and current to the Hunter brand.